Stoc epuizat
Caşul sărat din lapte de vacă este poate cel mai cunoscut tip de brânză, savurat de români de ani de zile. Caşul proaspăt ne aminteşte de serile copilăriei pe care le petreceam în bucătariile bunicilor.
Acest tip de caş este unul sărat, dar care are în compoziţia sa şi ardei iute românesc, uscat.
Caşul proaspăt este o brânză simplă, de bază, cu un gust foarte hrănitor, pe care românii l-au savurat adeseori alături de o ceapă verde sau o şuncă bine afumată.
Termen de producţie: 7-9 zile.
Procesul de preparare, de tip artizanal, şi uscarea în manieră naturală, în crintă, fac din acest produs un simbol al preparatelor tradiţionale din lapte. Preparat în zonele montane ale satului Ciugheş, din lapte integral, procesat imediat ce a fost muls şi filtrat cu atenţie pentru o puritate superioară, caşul din lapte de vacă devine un produs indispensabil alimentaţiei noastre.
Chiar dacă, unele tipuri de brânzeturi, de tipul caşcavalului sau telemelei nu îşi au originile în tradiţiile bucătăriei româneşti, caşul reprezintă una din brânzeturile specific autohtone prin prepararea lor în gospodăriile românilor şi prin prezenţa lor pe mesele noastre de-a lungul întregului an.
Pentru cei care preferă nuanţele iuţi şi puternice la o brânză, recomandăm servit ca bază la salate sau ingredient principal pentru sendvişuri.
Lapte integral de vacă, sare, cheag şi ardei iute.