Incarcă Coșul
AutenticRo

Categorii

Abonează-te

Cozonac de casă (1,5 kg)

Produs la comanda

67 lei

Din punct de vedere culinar, sărbătorile româneşti au puterea de a strânge familiile în jurul unor simboluri gustoase, tradiţionale, printre care se găsesc şi cozonacii. Fără mirosul de nucă şi rom, de aluat copt, Sărbătoarea de Crăciun sau de Paşte, ar fi incompletă. Un cozonac reuşit înseamnă respectarea unui întreg ritual şi a unor taine incontestabile, transmise cu sfinţenie, din generaţie în generaţie.

Cantitate

Adaugă în coș

Descriere

Plămădit cu pasiune, frământat îndelung de mâinile pricepute ale gospodinelor, pus la dospit în căldură aromată a bucătăriilor rustice, o camerã magicã a aluatului la care uşile nu au voie sã se deschidã sau să se zguduie, rumenit în cuptoarele arhaice ale bunicilor noastre, cozonacul de casă este desertul tradiţional care stăvileşte poftele noastre pentru un dulce tradiţional.

Recomandări

Se recomandă a se consuma cu un pahar ademenitor de Fetească Albă de la Casa de Vinuri Cotnari din gama “Domenii”. Când se usucă cozonacii, sunt fascinant de buni, unşi cu miere sau magiun.

Ingrediente

Făină albă de grâu tip 000, apă potabilă, miez de nucă măcinat, rahat, drojdie de panificație, stafide, ou, smântână, sare iodată, aromă de rom şi aromă de lămâie